Tidigare

Artipelag, 2017

I september 2017 hade orkestern sin premiärproduktion på konsthallen Artipelag i Stockholms skärgård. Tillsammans med sångerskan Kerstin Avemo framförde man stycken av Beethoven och Villa Lobos, och som avslutning rev orkestern i form av en sinfonietta av Franz Schuberts härligt sprudlande femte symfoni!

Östergötlands Musikdagar, 2018

Konserten på Artipelag var egentligen tänkt som en fristående konsert, men eftersom det blev så lyckat plockade Staffan med sig orkestern till Östergötlands Musikdagar, festivalen han är konstnärlig ledare för. Stämledarna skickades på septett-turné tillsammans med blåsmusiker ur Crusellkvintetten och som avslutning på festivalen slog orkestern sig samman med Östgöta Blåsarsymfoniker för att bjuda på ett härligt, symfoniskt program tillsammans med Per Tengstrand som pianosolist.

Östergötlands Musikdagar, 2019

Ett år senare gjordes en bejulad återkomst, denna gång med Svante Henryson som solist i hans egen, otroligt spännande cellokonstert "I Dreamt of a Bach Cello Concerto". Man bekantade sig också för första gången med Pierre Wissmers musik, en tonsättare som ska återkomma även framåt i orkesterns verksamhet.

Stadsmissionen, 2019

Hösten 2019 inleddes det pågående samarbetet orkestern har med Stockholms Stadsmission, där man framträder gratis för hemlösa. Nya konserter av samma sort har planerats om och om igen, men har tyvärr fått skjutas på framtiden på grund av den pågående pandemin. Vi livestreamar i Stadsmissionen under våren 2021, men så fort verkligheten tillåter bjuder vi tillbaks vår älskade publik!


Kulturnatt, 2021

2020 blev det inte mycket av. Vi planerade och planerade men fick skjuta upp och ställa in på grund av pandemin. 2021 har börjat på samma vis, MEN vi fick i alla fall delta i Stockholms Kulturnatt (som detta år var digital) med en snutt härlig romantisk Tjajkovskij. Klippet finns kvar och hittas under "Media" här på hemsidan!