Tidigare

Artipelag, 2017

I september 2017 hade orkestern sin premiärproduktion på konsthallen Artipelag i Stockholms skärgård. Tillsammans med sångerskan Kerstin Avemo framförde man stycken av Beethoven och Villa Lobos, och som avslutning rev orkestern i form av en sinfonietta av Franz Schuberts härligt sprudlande femte symfoni!

Östergötlands Musikdagar, 2018

Konserten på Artipelag var egentligen tänkt som en fristående konsert, men eftersom det blev så lyckat plockade Staffan med sig orkestern till Östergötlands Musikdagar, festivalen han är konstnärlig ledare för. Stämledarna skickades på septett-turné tillsammans med blåsmusiker ur Crusellkvintetten och som avslutning på festivalen slog orkestern sig samman med Östgöta Blåsarsymfoniker för att bjuda på ett härligt, symfoniskt program tillsammans med Per Tengstrand som pianosolist.

Östergötlands Musikdagar, 2019

Ett år senare gjordes en bejulad återkomst, denna gång med Svante Henryson som solist i hans egen, otroligt spännande cellokonstert "I Dreamt of a Bach Cello Concerto". Man bekantade sig också för första gången med Pierre Wissmers musik, en tonsättare som ska återkomma även framåt i orkesterns verksamhet.

Stadsmissionen, 2019

Hösten 2019 inleddes det pågående samarbetet orkestern har med Stockholms Stadsmission, där man framträder gratis för hemlösa. Nya konserter av samma sort har planerats om och om igen, men har tyvärr fått skjutas på framtiden på grund av den pågående pandemin. Vi livestreamar i Stadsmissionen under våren 2021, men så fort verkligheten tillåter bjuder vi tillbaks vår älskade publik!


Kulturnatt, 2021

2020 blev det inte mycket av. Vi planerade och planerade men fick skjuta upp och ställa in på grund av pandemin. 2021 började på samma vis, MEN vi fick i alla fall delta i Stockholms Kulturnatt (som detta år var digital) med en snutt härlig romantisk Tjajkovskij. Vår medverkan blev väldigt uppskattad och när allt var summerat var vi sjunde mest sedda akt i hela Kulturnattens playbibliotek! Samma inspelning användes även som representation för Östergötlands Musikdagar vid Linköpings Kulturvecka. Klippet finns kvar och hittas under "Media" här på hemsidan!

Parkteatern, 2021

2021 är Piazzolla-år, då tango-legendaren skulle ha fyllt 100 år! Vi firade med att riva av hans bästa hits i strålande kvällssol för en fullsatt Parkteater. Det svängdes, det smäktades, och både publik och orkester var så entusiastiska över att återse varandra att vi höll på tills produktionen fick köra oss av scenen! Det kallar vi en lyckad konsert!

Östergötlands Musikdagar, 2021

ÄNTLIGEN tillbaka i Linköping för Festivalfinal! Tjajkovskijs stråkserenad och Beethovens första symfoni levererades med energi och elegans. Våra solister, Ylva Larsdotter (violin) och Jakob Koranyi (cello), briljerade i Brahms enorma dubbelkonsert. Som extranummer bjöd vi dessutom på jubilaren Piazzolla's Oblivion med orkesterns egen Johannes Rydén som cellosolist. Folkets jubel och stående ovationer togs med glädje emot och vi ser såklart redan fram emot nästa år!

Stadsmissionen, 2021

Så många gånger som vi fått planera om vårt samarbete med Stadsmissionen, men nu blev det äntligen av! Gratis konsert för hemlösa, med ett planerat program men när önskemål framförs från publiken är inte vi sena att leverera!

     
   
  
  

Eric Ericsonhallen, 2021

Laura Michelin var med. Bengt Forsberg var med. Pierre Wissmer var i anden med. Och SoFoCo var naturligvis med när fantastiska Eric Ericsonhallen skulle fyllas med magisk musik! Flöjtkonsert av Wissmer, Piazzolla för flöjt och piano samt vår favoritdänga av Tjajkovskij (stråkserenaden såklart) avhandlades inför en covid-anpassad men mycket entusiastisk publik!

  
  
  
  
  
  

Bird with strings and winds, 2021

Ännu en konsert som blivit uppskjuten i över ett år. Men feelingen som uppstod i mötet mellan oss, Jonas Knutsson, Amanda Sedgwick, deras band samt Blåsarsymfonikerna var väl vart att vänta på! Konserten livestreamades och filmades så den som missade den kommer snart kunna uppleva den i efterhand!

Östergötlands Musikdagar 2022

Efter en vår av återhämtning rivstartade vi konserthösten i traditionell ordning. Denna gång bytte vi vår vanliga festivalfinal mot två andra konserter, jazzfavoriten Bird with strings and winds med våra vänner Amanda Sedgwick och Jonas Knutsson, samt en frukostkonsert på underbara Babettes kafferi med såväl stråkserenad som kvartettmusik. Tack och på återseende, ÖMD!