Orkestern

SoFoCo – SoFo Chamber Orchestra - är Stockholms nyaste (och hippaste!) stråkorkester. Med dirigent Staffan Mårtensson och konsertmästare Lina Samuelsson i spetsen framträder nästa generations klassiska musiker. 

Med en bakgrund på Musikhögskolan i Stockholm samlas denna frilansande hyperenergiska ensemble för att spela musikhistoriens bästa repertoar – De odödliga stjärnorna som Mozart, Tjajkovskij och Mendelssohn, men även moderna mästare som Astor Piazzolla, Arvo Pärt och Steve Reich. 

Orkestern såg dagens ljus i september 2017, då Staffan Mårtensson organiserade en orkesterkonsert på konsthallen Artipelag. Därefter har man framträtt med några av landets ledande solister på musikfestivaler och i egen regi på många av Stockholms scener, allt från St Pauls kyrka till Parkteatern. Framåt väntar framträdanden i Maria Magdalena kyrka och  Eric Ericson-hallen, och man planerar att hylla Charlie Parker på Dieselverkstan. Varje år deltar orkestern i festivalen Östergötlands Musikdagar där man gör konserter tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker.

SoFoCo samarbetar med Action Musicale de Pierre Wissmer, en fransk stiftelse som arbetar för spridningen av den schweizisk-franske kompositörens musik. Man har även ett samarbete med Stockholms Stadsmission där man gör gratiskonserter för hemlösa.