Orkestern

SoFoCo – SoFo Chamber Orchestra - är Stockholms nyaste (och hippaste!) stråkorkester. Med dirigent Staffan Mårtensson och konsertmästare Lina Samuelsson i spetsen framträder nästa generations klassiska musiker. 

Med en bakgrund på Musikhögskolan i Stockholm samlas denna frilansande hyperenergiska ensemble för att spela musikhistoriens bästa repertoar – De odödliga stjärnorna som Mozart, Tjajkovskij och Mendelssohn, men även moderna mästare som Astor Piazzolla, Arvo Pärt och Steve Reich. 

Orkestern såg dagens ljus i september 2017, då Staffan Mårtensson organiserade en orkesterkonsert på konsthallen Artipelag. Därefter har man framträtt med några av landets ledande solister på musikfestivaler och i egen regi. Under våren väntar framträdanden på Kulturnatten, i Maria Magdalena kyrka och i Eric Ericson-hallen. Man planerar också att hylla Charlie Parker på Dieselverkstan, Astor Piazzolla på Parkteatern, samt att återvända till Östergötlands Musikdagar för sitt återkommande samarbete med Östgöta Blåsarsymfoniker.

SoFoCo samarbetar med Action Musicale de Pierre Wissmer, en fransk stiftelse som arbetar för spridningen av den schweizisk-franske kompositörens musik. Man har även ett samarbete med Stockholms Stadsmission där man gör gratiskonserter för hemlösa.